Kuponkileikkaaja Nousuvesi nostaa kaikkia veneitä.

VR:n säästötavoite 50 milj. - valtio tuloutti yhtiöstä juuri 100 milj.

VR-Yhtymä teki vuonna 2014 voittoa yhteensä 90 miljoonaa euroa. VR tuloutti valtiolle 100 miljoonaa euroa eli koko voitollisen tuloksensa ja lisäksi 10 miljoonaa euroa ylimääräistä. Nyt alkavilla yt-neuvotteluilla VR tavoittelee 50 miljoonan euron säästöjä.

Liki 600 henkilön irtisanominen ja monille työmatkalaisille tärkeiden junavuorojen lakkauttaminen ei vaakakupissa painanut valtio-omisteisessa yhtiössä.

Valtio siis ottaa nyt ja jatkossa vuosittain omistamastaan voittoa ja monopoliasemassa olevasta yhtiöstä rahaa kymmeniä miljoonia euroja velanmaksuun ja ajaa VR:n yt-neuvotteluihin (myös jatkosssa?).

Näinkö tämä kuvion voisi nopeasti vetää "mutkat suoriksi kärjistämällä sortoa kokevana matkustajana" -periaatteella ymmärrettäväksi?

 VR on käynyt yli 300 yt-neuvottelut kuuden viimeisen vuoden aikana. VR:ssä 8 900 työntekijää, eli 4 000 vähemmän kuin kuusi vuotta sitten.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula

Ja nämä meidän kahjot poliitikot vielä saarnaavat joukkoliikenteen puolesta.
Meillä päin Vr:n sipustukset merkitsevät sumppuun jäämistä ja liikkumisen vaikeutumusta.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Tämä on sitä työllisyyspolitiikkaa. Nämä 570 potkut saavaahan voivat nyt perustaa ainakin 285 uutta rautatieyhtiötä vapaan kilpailun oloissa. Valtio kannustaa yritteliäisyyteen johdonmukaisella tavallaan.

Toimituksen poiminnat