Kuponkileikkaaja Nousuvesi nostaa kaikkia veneitä.

SDP hakee nyt nopeita, varmoja voittoja – huomisesta murehditaan tulevaisuudessa

On vain yksi riski ja se on riskittömyys, pj-ehdokas Timo Harakka julisti SDP:n puheenjohtajavaalin aattona puoluekokousväelle. Puolivuorokautta myöhemmin puoluekokous äänesti istuvan puheenjohtajan Antti Rinteen jatkokaudelle. Harakan tulkintaa mukaillen demariväki otti riskin.

Riskialtista peliä demarit pelasivat myös aiemmassa puoluekokouksessaan Seinäjoella vuonna 2014. Tuolloin ay-pamppu Rinne syrjäytti istuvan puheenjohtajan Jutta Urpilaisen tunnetuin seurauksin. Puolue meni rikki, hävisi vaalit ja istutettiin oppositioon. Puolueväen valitsema riski konkretisoitui karuimmalla tavalla.

Lahdessa demarit eivät olleet valmiita enää samaan vaan pelasivat omasta mielestään varman päälle. Antti Rinteen uudelleenvalinta ei SDP:n kelkkaa tule kääntämään suuntaan tai toiseen, olipa kyse sitten puolueen kannatuslukemista tai imagosta. SDP on vastedeskin näennäisen yhteneväinen - ja kuntavaalien voittajasuosikki.

Sosiaalidemokraatit hakevat nyt nopeita, varmoja voittoja. Maton alle lakaistaan huoli tappavan hitaasti edenneestä ja vastedeskin jyskyttävästä kannatuksen laskusta. Iäkäs demarikenttä pelaa tässä ja nyt ja murehtivat huomisesta sitten tulevaisuudessa, aivan kuten Trump-huuman vallassa olevat sijoittajat markkinoilla. Useimpien demareiden ei tarvitse pitkää aikaväliä edes pohtia, siitä pitää huolen luonnon kiertokulku.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Oikeaan osunut kirjoitus. SDP on vanhojen ukkojen ja akkojen puolue, joka ei osaa eikä uskalla uudistua. Se elää menneisyydessä ja tovereiden käyttämä virsi on vuosisatojen vaihtuessa täsmälleen sama: työn orjat sorron yöstä jne.

Kun edellä mainittu ydinasia tajutaan laajemmin, vauhti kiihtyy alamäessä. Todellisuudessa alamäki on jo alkanut, mutta vanhenevan väestön voimalla tehdään viimeisiä nousupyrähdyksiä, aivan kuin hukkuva yrittää pyrkiä pintaan.

SDP:n pitäisi tehdä nimeä myöten totaaliremontti, jossa puolueesta heitettäisiin eläkeikäiset Neuvostoliiton ajoilta olevat punaparrat ja -hilkat hevonkuuseen ja ohjelma päivitettäisiin 2000-luvulle.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Neuvostoliiton ajoilta olevat punaparrat ja -hilkat hevonkuuseen ja ohjelma päivitettäisiin 2000-luvulle.

Tule pois perunakellarista ja tyhjennä porvaripropakanda korvistasi.

Eteläranta 10 ja länsi antoi rahaa SDP kommunismin vastaiseen toimintaan jo Kekkosen puolueet ja kommunistien saatua rahaa Stalinilta.
Kepullehan SDP propakanda sopii hyvin,unohtuu tuo aika.

Saksan,Ruotsin,Suomen demaripolitiikka on pilkulleen samaa.
Me isoikäpolvi äänestettiin palkansaajien etu ajavia.Ei yritysten etuja ajavia porvareita.
Ehkä siksi olemme rikasta sukupolvea ja eläke hyvä.
Entä mikä on teidän tuleva eläke ja vakituisentyön varmuus ollut-87-19?
Kok,kepu,Rkp enemmistöllä on menty .Apupuolueina edm.Ps,Krst,Vihr.

vasemmistoa Sdp,vas. Kiky ja leikkauksethan sen kertoikin ketkä oli voittajat (EK/MTK) ketkä häviäjiä(Veronmaksajat/palkansaaja)
Sitä saa mitä tilaa vaalikopissa.

Jos olet PK-yrittäjä niin jäitkö + vai -?
Kotitaloudellesi kun lisättiin taakkaa sama kuin palkansaajillekkin:
Vene,moottoripyörä,kesämökin kiinteistöveron 30% korotus,omavastuun nosto Kelavähennyksiin,lapsilisien ,eläkkeiden jäädytys 4v indeksikorotuksista,33% korotus terv.palvel.maksuihin (ALV menee euroja enemmän myös)
Energiaveron korotus ym.
Riittikö 501 Milj "verohelpotus" noihin kk /v tuloistasi?

"Huomisesta ei murhetta"
-03-07
VM Heinäluomalta Vanhasen II-07
Velkaa vain 54 Mrd
Ylijäämää 3 Mrd

Huomisesta ei huolta-07-11
Velkaa 80 Mrd
Alijäämää 8 Mrd
Tuhlattu 3 Mrd ylijäämä-perintö edel.hallitukselta
Kepu,kok,Kepu hallitukset.(porv.enemmistöllä).
VM arvio -19 mennessä velka kasvaa 124 Mrd.

Toimituksen poiminnat